![]() |
Sargı Burma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sargı Burma TarifiSargı burma tarifi SARGI BURMA Malzemeler: 1 bardak süt 1 bardak zeytinyagi 1 bardak yogurt 3 tane yumurta tuz,kabartma tozu bardak cekilmis ceviz acmak icin nişasta Serbeti icin 4 bardak seker 4,5 bardak su, birkac damla limon suyu Yapilisi : Malzemelerin hepsini karistirip yumusak bir hamur elde edin,bezeleri alin,üstünü örtüp hamuru dinlendirin hamur dinlendigi icin iyi acilir,hamuru dinlendirdikten sonra nisasta ile bezeleri acabildiginiz kadar ince acin,acilan hamuru ortadan ikiye kesin ceviz serpin oklavaya gevsek bir sekilde sarin ve büzün,dilim seklinde kesin,yaglanmis tepsiye dizin ,tepsi dolduktan sonra siviyagini iyice isitin yani kizdirin hamura döktügünüz an kabarmasi lazim,daha sonra isitilmis firinda alt üst kizarana kadar pisirin,firindan ciktiktan sonra iliyinca sebetinide ilik olarak dökün,cok sicakken serbetini dökerseniz tatliniz hamur olur afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sargı Burma Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sargı Burma TarifiSargı burma tarifi MALZEMELER 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı z ![]() 3 yumurta Bir fiske tuz Alabildiği kadar un Nişasta 250 gr ceviz içi 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı tereyağı ŞERBETİ İÇİN 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su YAPILIŞI 4 bardak şeker ve 5 bardak su tencerede ateşe konur ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta yağ, süt, yumurta ve tuz karıştırılır içine un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Her yufkanın içine toz şeker karıştırılmış döğülmüş ceviz serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
![]() |
Sargı Burma Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sargı Burma TarifiSargı burma tarifi ![]() Malzemeler : [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() [IMG]http://www ![]() ![]() Hazırlanışı : Reçetemizin hamur bölümünde gösterilen malzeme ile daha önce anlatıldığı şekildi baklava hamuru yaptıktan sonra elde edilen bu hamurları biri diğerinin üstüne olmak üzere üst üste oklavayla sarın ![]() ![]() Böylece bütün hamurlar aynı şekilde tepsiye yanyana dizin ![]() ![]() ![]() Tatlılar pişmekte iken diğer taraftan bir tencereye 3 bardak toz şeker, 2 bardak su ile 2 tatlı kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin su içinde erimesini sağlayın, sonra da şekerli suyu koyuca bir şurup haline gelinceye kadar kendi halinde 15 dakika kaynatın ve ateşten alarak ılınmaya bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|