![]() |
Cevizli Alman Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Alman Pastası TarifiCevizli Alman Pastası Tarifi 3 adet yumurta 250 gr bitkisel margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı toz maya (11 gr'lık toz maya paketlerinden de kullanabilirsiniz) Aldığı kadar un İç malzemesi için; 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Varsa 1 çay kaşığı toz tarçın Ayrıca; 1 su bardağı pudra şekeri İç harcını hazırlamak için; ceviz içi, şeker, kuru üzüm ve tarçını derin bir kaba aktarıp karıştırdıktan sonra kenarda bekletin ![]() Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ve yumurtaları ekleyin ![]() Tuz, tozşeker ve toz mayayı katıp unu da azar azar ilave ettikten sonra ele yapışmayan ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız minik topları sıvıyağla yağladığınız ya da fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerine yapışacak şekilde yan yana yerleştirin ![]() ![]() ![]() 10 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 30-35 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() Sahrap Soysal |
![]() |
![]() |
|