![]() |
Krem Karemel Tarifi (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Karemel Tarifi (Fransa)Krem Karemel Tarifi (Fransa) Karameli: 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı su Kremi: 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 1/2 çubuk vanilya 2 yumurtanın sarısı 2 yumurta Karameli yapmak için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereye süt ve şekeri koyup, orta ateşte arasıra karıştırarak, şeker eriyene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta ve yumurta sarılarını yumurta teli ile koyu bir kıvama gelip rengi açık sarı olana kadar çırpınız ![]() Tenceredeki sütü süzgeçten süzüp (süzgeçte kalan vanilya çubuğunu atınız), sürekli karıştırarak, yavaş yavaş çırpılmış yumurtalara katınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip ısıtınız ![]() Sürahideki karışımı çok ince bir süzgeçten geçirip, ateşe dayanıklı kaselere boşaltınız ![]() ![]() Kaseleri derin bir tepsiye koyup, tepsiyi yarıya kadar kaynar suyla doldurunuz ![]() ![]() Tepsiyi fırının alt katına sürüp 40 dakika, krem karamellerin ortası parmakla dokunulduğunda sıkı olana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|