Portakallı Ay Çöreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Ay Çöreği TarifiPortakallı Ay Çöreği Tarifi Malzemeler: Yarım kilo un 3 adet yumurta 4 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tarçın İçi İçin: Portakal reçeli 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz Üzeri için: 1 Adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı: Geniş bir kapta, unu, yumurtaları, balı, tereyağını, pudra şekerini, karbonatı, tarçını karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın Merdaneyle 2 santim kalınlığında açın Üzerine portakal reçeli sürün Ceviz ve kuru üzüm serpin Yuvarlayıp, rulo haline getirin ve ay şekli verin Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve fırına verin
|
|
|
|