Limonlu Kareler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kareler TarifiLimonlu Kareler Tarifi Malzemeler: 1 paket Ülker Pötibör sütlü bisküvi ½ bardak un 1/4 su bardağı kahverengi şeker 1/4 su bardağı dolap ısısında margarin 1 paket krem peynir 1 su bardağı toz şeker 2 yumurta 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi 3,5 çorba kaşığı taze limon suyu 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 tatlı kaşığı pudra şekeri Yapılışı: 1 Fırını 175 derecede ısıtın 2 Isıya dayanıklı 20 cmlik herhangi bir dikdörtgen/kare kabı, yanlarını da kapatacak şekilde alüminyum folyoyla kaplayın 3 Pötibörleri robotta çekin İçine ½ bardak un ve kahverengi şeker ilave edip karıştırın 4 Robot hareket halindeyken soğuk margarini ilave edip iri taneli ekmek kırıntısı görünümü alana kadar karıştırın 5 Elde ettiğiniz karışımı folyoyla kapladığınız kalıba yayın ve bir bardağın arkasıyla bastırarak düzleştirin Fırında 15 dakika pişirin 6 Bu arada krem peynir ve toz şekeri mikserle orta hızda çırpın, yumurtaları ve unu ilave edip çırpmaya devam edin 7 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra pişirdiğiniz bisküvi karışımının üzerine dökün Fırında 25-30 dakika kadar pişirin Ortasına kürdan soktuğunuzda kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir 8 Fırından çıkarıp soğutun Üzerini folyoyla sarıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece boyunca dolapta bekletin 9 Servis yapmadan önce pudra şekerini ve kalan 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini de serpip karelere bölün
|
|
Limonlu Kareler Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kareler TarifiTabanı İçin: 2 su bardağı un ½ su bardağı şeker 240 gr tereyağı yada margarin Dolgusu için: 400 ml krema 4 adet yumurta 2/3 su bardağı limon suyu 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı kabartma tozu ¼ çay kaşığı tuz 4 damla sarı gıda boyası (dilerseniz) 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tabanı için; un ve şekeri bir kapta harmanlayıp küçük karelere kestiğiniz tereyağını ekleyin Karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırın Daha sonra bu karışımı dikdörtgen (20cmx30cm) bir kek kalıbının yada fırın kabının tabanına bastırarak döşeyin Önceden 175 Cye ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin Dolgusu için; krema ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın Daha sonra limon suyu, un, kabartma tozu, tuz ve gıda boyasını tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin Fırından çıkardığınız tabanın üzerine önce limon kabuğu rendesini serpin ve sonra dolgu kremasını döküp fırında 20-25 dakika daha pişirin Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 2 saat soğutun ve karelere keserek servis edin Dilerseniz servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz
|
|
|
|