Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kareler, limonlu, tarifi

Limonlu Kareler Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kareler Tarifi



Limonlu Kareler Tarifi

Malzemeler:

1 paket Ülker Pötibör sütlü bisküvi
½ bardak un
1/4 su bardağı kahverengi şeker
1/4 su bardağı dolap ısısında margarin
1 paket krem peynir
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
3,5 çorba kaşığı taze limon suyu
1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
1 Fırını 175 derecede ısıtın
2 Isıya dayanıklı 20 cmlik herhangi bir dikdörtgen/kare kabı, yanlarını da kapatacak şekilde alüminyum folyoyla kaplayın
3 Pötibörleri robotta çekin İçine ½ bardak un ve kahverengi şeker ilave edip karıştırın
4 Robot hareket halindeyken soğuk margarini ilave edip iri taneli ekmek kırıntısı görünümü alana kadar karıştırın
5 Elde ettiğiniz karışımı folyoyla kapladığınız kalıba yayın ve bir bardağın arkasıyla bastırarak düzleştirin Fırında 15 dakika pişirin
6 Bu arada krem peynir ve toz şekeri mikserle orta hızda çırpın, yumurtaları ve unu ilave edip çırpmaya devam edin
7 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra pişirdiğiniz bisküvi karışımının üzerine dökün Fırında 25-30 dakika kadar pişirin Ortasına kürdan soktuğunuzda kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir
8 Fırından çıkarıp soğutun Üzerini folyoyla sarıp en az 3-4 saat, tercihen 1 gece boyunca dolapta bekletin
9 Servis yapmadan önce pudra şekerini ve kalan 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini de serpip karelere bölün

Alıntı Yaparak Cevapla

Limonlu Kareler Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kareler Tarifi



Tabanı İçin:

2 su bardağı un

½ su bardağı şeker

240 gr tereyağı yada margarin

Dolgusu için:

400 ml krema

4 adet yumurta

2/3 su bardağı limon suyu

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

¼ çay kaşığı tuz

4 damla sarı gıda boyası (dilerseniz)

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Tabanı için; un ve şekeri bir kapta harmanlayıp küçük karelere kestiğiniz tereyağını ekleyin Karışım kırıntı haline gelene kadar karıştırın

Daha sonra bu karışımı dikdörtgen (20cmx30cm) bir kek kalıbının yada fırın kabının tabanına bastırarak döşeyin

Önceden 175 Cye ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin

Dolgusu için; krema ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpın

Daha sonra limon suyu, un, kabartma tozu, tuz ve gıda boyasını tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin

Fırından çıkardığınız tabanın üzerine önce limon kabuğu rendesini serpin ve sonra dolgu kremasını döküp fırında 20-25 dakika daha pişirin

Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta 2 saat soğutun ve karelere keserek servis edin Dilerseniz servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.