Kuru Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru TarifiKuru Yarım paket tereyağı (125 gr )1 Su bardağı süt 1 Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya 1 Tatlı kaşığı toz şeker 1 Tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un # Çukur yoğurma kabına ılık süt konur, üzerine toz şeker ve yaş maya eklenip, malzemeler birbirine yedirilir ![]() # Oda ısısında yumuşamış tereyağı, tuz karışımın üzerine eklendikten sonra yoğurdukça un eklenir ![]() # Katı kıvama yakın hamurun üzeri kapatılır 1,5 saat dinlendirilir![]() # Süre sonunda, kabaran hamur bir kaç kez çevrilerek , yoğrulur, 3 eşit parçaya bölünür ![]() # Her parça yuvarlanarak 1,5 parmak kalınlığında çubuklar yapılır 3 parmak kalınlığında enine verev olarak bıçakla kesilir![]() # Ayrılan 3 hamur parçası aynı şekilde hazırlandıktan sonra, yağsız fırın tepsisine aralıklı dizilir ![]() # Ã?nceden hafif ısıtılmış 175 derece fırında önce çok hafif pembeleşene kadar pişirilir, sonra fırın ısısı 120 dereceye indirilir, kurular yaklaşık 1,5 saat daha fırında tutulur ![]() # Fırın söndürülür, kapağı açılmaz, soğuyunca kurular fırından çıkarılır ![]() # Kuru gevrek bir hal almışsa olmuş demektir 6 aya kadar saklanıp çay, süt, meşrubatla ikram edilir![]() Not: Kuru, Beypazarı ilçesinin sevilen ikramıdır Aslı kara fırında pişirilir, arzu edilirse yukarıda verilen ölçülere 2 adet dövülmüş damla sakızı eklenebilir![]() |
|
|
|