Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokma, saray, tarifi, usulü

Saray Usulü Lokma Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usulü Lokma Tarifi



Saray Usulü Lokma Tarifi

650 gram ılık suyu 6 gram tuz, biraz dövülmüş sakız karıştırınız Azar azar 320 gram un yediriniz Bir miktar ekmek mayası koyup iyice karıştırınız, sıcak bir bezle üstünü örtünüz Kabarıp göz göz oluncaya dek sıcak bir yere bırakınız Birkaç saat sonra elinizle çırparak sakız gibi yayınız Tencerede tereyağını erittikten sonra, sol elinizi ıslatıp hamurdan biraz alınız, sıkınca çıkan küçük yuvarlak hamuru sağ elinizdeki ıslak tahta kaşıkla alıp tencereye atınız Kepçe ile çevire çevire kızartıktan sonra kevgire koyunuz, yerine başkalarını dökünüz Kızartma işi bitince lokmaları tabağa alınız, üzerine kestirilmiş şeker şerbeti gezdiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.