Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hurmalı, tarifi, tart, trabzon

Trabzon Hurmalı Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Trabzon Hurmalı Tart Tarifi



1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu

0,5 Çay Bardağı buzlu su

2 Çorba Kaşığı nişasta

1 Adet yumurta

2,5 Su Bardağı un

2 Su Bardağı toz şeker

1 Fiske muskat

1 Kg trabzon hurması

1 Su Bardağı badem tozu

1 Adet limon kabuğu rendesi

125 Gr Sana Hamurişi

2,5 su bardağı un karıştırma kabına alınır 1 su bardağı şeker,kabartma tozu ve toz badem eklenerek karıştırılır Eritilmiş yağ, yumurta,muskat ve limon kabuğu rendesi de eklenerek hamuru hazırlanırHamurdan üzeri için biraz ayrılır Kalan hamur kalıp büyüklüğünde açılır yağlanmış unlanmış tart kalıbına alınır İç harcı için; hurmalar bir kaba alınır 1 su bardağı toz şeker ve nişasta eklenerek blendırda ezilir Tart hamurunun üzerine dökülür Daha sonra ayrılmış hamurdan şeritler yapılarak süslenir170 derecede pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.