Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududulu, tarifi, şekerpare

Ahududulu Şekerpare Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududulu Şekerpare Tarifi



Ahududulu Şekerpare Tarifi

Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Un
6 kahve fincanı Bizim Mutfak Pudra Şeker
200 gram Bizim Mutfak Margarin
1 çay bardağı Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
1/2 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
1 kahve fincanı irmik
2 adet yumurta
1 adet limon

Üzeri için :
1 kase ahududu

Şerbeti için :
4 su bardağı Tozşeker
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon

Unu tezgahın üzerine döküp ortasını açın Yumurtalar, oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şeker, ayçiçek yağı, kabartma tozu, irmik ve 1 limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yuvarlayın, üzerlerine birer tane ahududu yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Şerbet için 1 kg tozşeker ile 4 su bardağı suyu kaynatın Limon suyu ekleyip birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın Ilık şerbeti fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine dökün Şekerpare şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.