Nektarin Ve Erikli Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nektarin Ve Erikli Kek TarifiNektarin ve Erikli Kek Tarifi 75 gr pikan cevizi 6 adet büyük erik 6 adet nektarin 20 ml limon suyu 50 gr şeker 1 çay kaşığı tarçın 150 gr un Keki için: 125 gr un 100 ml krema 100 gr şeker 1/2 paket şekerli vanilin 1/2 adet limon kabuğu rendesi 2 adet yumurta 200 gr un 1/2 paket kabartma tozu Kremayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın Yumurtaları tek tek kırıp kremaya ekleyin ve el mikseri ile karıştırmaya devam edin Şeker, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip hafif katılaşıncaya kadar çırpın Un ve kabartma tozunu karışımın üstüne eleyin Mikserin hızını artırıp çırpmayı sürdürün Fırını 200°C'ye ayarlayın Hazırladığınız hamura cevizleri ilave edip karıştırın Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın Erik ve nektarinleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın Meyveleri bir kasede 20 gr şeker ve limon suyu ile karıştırın Meyveleri hamurun üstüne yerleştirip hafifçe bastırın Tereyağını küçük bir tavada eritin, tarçını ilave edip kokusu çıkana kadar çevirin Un ve kalan şekeri ilave edip karıştırın Tarçınlı tereyağını ilave edip topak topak olana kadar kanştırmaya devam edin Elde ettiğiniz hamur topaklarını meyvelerin üstüne serpiştirin Önceden ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin Pudra şekeri serpip servis yapın
|
|
|
|