Pekmezli Hurmalı Kek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Hurmalı Kek Tarifi1½ su bardağı Söke® Un 1 su bardağı kadar hurma 1 limon suyu ve kabuğu 3/4 çay kaşığı tarçın 3/4 çay kaşığı zencefil 3/4 çay kaşığı hindistan cevizi 6 yemek kaşığı margarin 7 yemek kaşığı esmer şeker 1½yemek kaşığı pekmez 4 yemek kaşığı süt 1 büyük yumurta 1/2 su bardağı ceviz 2,5 çay kaşığı kabartma tozu Üstü için: 3 yemek kaşığı margarin 5 yemek kaşığı kahverengi şeker 2 yemek kaşığı Söke® Un 1 çay kaşığı tarçın 1/2 su bardağı ceviz 1 Fırını ısınması için 160 °C'ye ayarlayın 2 Hurma, limon kabuğu ve limon suyunu bir kase içerisinde karıştırıp, 4 yemek kaşığı su ilave edin Karışımı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar karıştırın Yumuşayınca ateşten alıp, düzgün bir görünüm alıncaya kadar, mikser ile püre haline getirin 3 Margarini ve şekeri yumuşayıp renk değiştirinceye kadar çırpın Pekmezi ve sütü krema haline gelmiş margarinli karışım üzerine ekleyip çırpmaya devam edin 4 Un ve yumurtayı ayrı bir kasede çırpıp, margarinli karışımı, cevizleri, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın 5 Karışımın yarısını kalıba döküp, hurma püresini eşit bir şekilde hamurun üzerine döşeyin, kalan karışımı da hurma püresinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde ekleyin 6 Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin 7 Üst için gerekli tüm malzemeleri karıştırın Keki fırından alınca, üzerine karışımdan serpip, tekrar fırına alarak 10-15 dakika daha pişirin Soğuması için bir müddet bekleyip servis yapın
|
|
|
|