Muzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır TarifiMuzlu Pudingli Yoğurt Tatlısı Tarifi Malzemeler : ? 3 yumurta ? 1,5 su bardağı yoğurt ? 1 su bardağı toz şeker ? 1 su bardağı irmik ? 1 paket kabartma tozu ? 1 limon kabuğu rendesi ? 1 su bardağı söke un Şerbeti için: ? 4 su bardağı su ? 3 su bardağı toz şeker ? 1 dilim limon Pudingi için: ? 1 poşet söke muzlu puding ? 3 su bardağı süt Hazırlanışı : Karıştırma kabına yumurtaları kırın Üzerine toz şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine yoğurdu ve limon kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin Hepsi karışınca üzerine kabartma tozu, irmik ve unu (ortalama 1 su bardağı) beraber karışıma ekleyerek iyice karıştırın Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derecelik fırında pişirin![]() Bu arada şerbeti de ekleyip soğumaya bırakın ![]() Diğer tarafta muzlu pudingi hazırlayıp soğumaya bırakın İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti döküp kürdanla delerek çekmesini sağlayın Şerbeti çekince üzerine muzlu pudingi dökün (eğer sertleşmişse biraz ılık süt ile kıvamını açın )Muz dilimleri ile süsleyerek servis edin ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|