Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, mereng, tarifi, usulü

İtalyan Usulü Mereng Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Mereng Tarifi



İtalyan Usulü Mereng Tarifi

175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
1/2 su bardağı su 2 yumurtanın akı

Küçük bir tencerede, şeker vu suyu tahta bir kaşıkla, sürekli karıştırarak, ağır ateşte eritiniz Ateşi biraz açıp, şurubu, soğuk suya bir damla şurup damlatıldığında sert top olana kadar kaynatınız
Bu arada, büyük bir kasede, yumurta aklarını, yumurta teli, ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz
Tencereyi ateşten indirip, şurubu sicim gibi akıtarak ve sürekli döverek, yumurta aklarına katınız (Bütün şurup yumurta akına katıldığmda, mereng, sert ve parlak olmalıdır)
Merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız

Not: İtalyan usulü mereng, oldukça yumuşaktır Pastaları doldurmada ve bazı özel pastaların üstünü kaplamada kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.