![]() |
İtalyan Usulü Mereng Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Mereng Tarifiİtalyan Usulü Mereng Tarifi 175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 1/2 su bardağı su 2 yumurtanın akı Küçük bir tencerede, şeker vu suyu tahta bir kaşıkla, sürekli karıştırarak, ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() Bu arada, büyük bir kasede, yumurta aklarını, yumurta teli, ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz ![]() Tencereyi ateşten indirip, şurubu sicim gibi akıtarak ve sürekli döverek, yumurta aklarına katınız ![]() ![]() Merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız ![]() Not: İtalyan usulü mereng, oldukça yumuşaktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|