![]() |
İftar Sofraları İçin Lezzetli Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Sofraları İçin Lezzetli Tatlı Tarifleriİftar sofraları için lezzetli tatlı tarifleri Sıcak yaz günlerinde lezzetli ve hafif sütlü tatlılarla iftar sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız, güllaç, fırın sütlaç ve kazandibi gibi vazgeçilmez tatlılarımızı tercih edebilirsiniz ![]() Bu geleneksel tatlılarımızın hazırlanmasındaki ayrıntıları ve birbirinden özel malzemelerini Özsüt ustalarından öğrendik ![]() ![]() GÜLLAÇ 20 kişilik (1 tepsi) Malzemeler: 450 gram güllaç yaprağı 650 gram tozşeker 2,5 kilo süt 300 gram fındık (kırık) 50 gram antepfıstığı (kırık) 50 gram badem (kırık) Hazırlanışı: Sütü ve şekeri, sütün ısısı 90 dereceye gelene kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() şekilde tepsiye yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAZANDİBİ 6 kişilik Malzemeler: 1 litre süt 250 gram tozşeker 20 gram nişasta 20 gram pirinç unu 1 tutam vanilya Hazırlanışı: Süt, vanilya ve tozşekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRIN SÜTLAÇ 6 kişilik Malzemeler: 1 kg süt 200 gram tozşeker 90 gram nişasta 1 adet yumurta 70 gram pirinç Su Hazırlanışı: Pirinci yarım saat suda beklettikten sonra süzüp 250 gram suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZAMAN |
![]() |
![]() |
|