![]() |
Armutlu Tart Tarifi ( İngiliz ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armutlu Tart Tarifi ( İngiliz )Armutlu Tart Tarifi ( İngiliz ) Hamur: 180 gr (1+1/2 su bardağı) un 2 tatlı kaşığı şeker kahve kaşığının ucuyla tuz 6 çorba kaşığı margarin 1 yada 2 çorba kaşığı buzlu su Harç: 500 gr sert armut (soyulup ince ince dilimlenmiş) 120 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi 1 yumurta 30 gr (1/4 su bardağı) un 150 gr krema 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hamuru hazırlamak için unu, şekeri ve tuzu orta boy bir kâseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını önceden orta sıcaklıkta (190°C) ısıtınız ![]() Unlanmış hamur tahtasında hamuru çok ince ve kenarları, pişeceği 20 cm çapındaki tart kalıbından 2 cm daha geniş olarak açınız ![]() ![]() İçi hazırlamak için, armut dilimlerini derin olmayan bir kâseye alarak üstlerine şeker ve hindistancevizinin yansını serpiniz ![]() ![]() ![]() Tartın harcını hazırlamak için yumurtayı küçük bir kâseye kınp kalan şekeri ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|