Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, fenuaz, fransız, tarifi

Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi )



Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi )

125 gr badem
250 gr un
250 gr şeker
150 gr tereyağı
4 yumurta
1 paket vanilya

Bademleri su içinde kaynatınız Kabukları kolaylıkla çıkıyorsa ateşten alınız ve dış kabuklannı çıkarınız Kurulayınız ve badem makinasından çekiniz
Yumurta kasesinde yumurta ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız
Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız
Vanilya ilâve ediniz
Makineden çekilmiş bademleri bu karışıma ilâve ediniz
Önceden, çarpılmış şeker ve yumurtayı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız
Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz Önceden ısıtılmış orta ısı dereceli fırında 25-30 dakika pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.