Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi )Bademli Fenuaz Tarifi ( Fransız Tarifi ) 125 gr badem 250 gr un 250 gr şeker 150 gr tereyağı 4 yumurta 1 paket vanilya Bademleri su içinde kaynatınız Kabukları kolaylıkla çıkıyorsa ateşten alınız ve dış kabuklannı çıkarınız Kurulayınız ve badem makinasından çekiniz Yumurta kasesinde yumurta ve şekeri benmari veya çok az ısı üzerinde iyice çarpınız Yumuşatılmış tereyağı ile unu iyice tellendirerek karıştırınız Vanilya ilâve ediniz Makineden çekilmiş bademleri bu karışıma ilâve ediniz Önceden, çarpılmış şeker ve yumurtayı ilâve ederek telle alt üst karıştırınız Yağlanmış, unlanmış veya altına kâğıt yayılmış düz bir kalıba dökünüz Önceden ısıtılmış orta ısı dereceli fırında 25-30 dakika pişiriniz
|
|
|
|