Fıstıklı Şam Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Şam Tatlısı TarifiFıstıklı Şam Tatlısı Tarifi Malzemeler :
Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın Daha sonra üzerine 1 su b toz yeşil 2 5 su bardağı irmik, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ve 1 su bardağı söke unu ilave edip karıştırın Fırın kabına şam tatlısının karışımını dökün Üzerine bütün bademler ile süsleyin Önceden ısıtılmış olan 165 derecelik fırında pişirin Şerbeti için tencereye 2 5 su bardağı toz şeker,2 5 su bardağı su ve 1 dilim limon ile şerbeti kaynatın Şerbeti soğumaya bırakın Şam tatlısını fırından çıkartın ve üzerine soğuk su ilave edin ve şerbetini çekince servis edin
|
|
|
|