Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, evde, noktaları, püf, yapmanın, yapımı

Evde Dondurma Yapmanın Püf Noktaları Ve Evde Dondurma Yapımı

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Dondurma Yapmanın Püf Noktaları Ve Evde Dondurma Yapımı



Evde dondurma yapmanın püf noktaları ve evde dondurma yapımı

Dondurma; herkesin severek tükettiği bir lezzet Kalori değerinin düşük olması nedeniyle diyetisyenler tarafından da öneriliyor Yeni Aktüel dergisi ev yapımı dondurmaları inceledi ve birbirinden leziz tarifler verdi



Dondurmanın ana malzemesi süt ve şeker Bu malzemelere, vanilya, sahlep, meyve, kuru yemiş, bal, kakao ve çikolatanın da katılımıyla, birbirinden farklı lezzetler ortaya çıkıyor Kalori değerinin birçok tatlıya oranla daha düşük olması dondurmayı dengeli beslenmede avantajlı konuma getiriyor Tüm hazır gıdalar gibi hazır dondurmalar da her zaman sağlıklı ve güvenli değil Elbette piyasada kalitesi tartışılmaz markalar da mevcut Ancak isterseniz evde dondurma yapmanız mümkün Yeni Aktüel dergisi; evde dondurma yapmanın püf noktalarını araştırdı Üstelik leziz ve pratik dondurma tariflerine de yer verdi

KAVUNLU DONDURMA
(10 kişilik) 2 kilogram kavun, 270 gram toz şeker
* Kavunu soyup çekirdeklerini çıkarın Kesip blendere koyun Üzerine toz şeker ekleyin Eriyene kadar blender'dan geçirin Elde ettiğiniz karışımı çelik bir kaba boşaltın ve streç film ile kapatın Bu kabı derin dondurucuya yerleştirip 15 dakikada bir çıkarın ve en az iki dakika çırpma teli ile karıştırın Bu işlemi en az dört kez tekrarlayın Dondurucuda 8-12 saat dinlenmeye bırakın

ÇİKOLATALI DONDURMA
(6-8 kişilik) 2 litre süt, 400 gram tozşeker, 15 gram sahlep, yarım kilogram damla çikolata, yarım su bardağı çikolata kreması
* Tozşeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin Boza kıvamına gelince damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ayırıp kalanı karışıma ekleyin Üzerine çikolata kremasını ilave edin 10 dakika pişirip ocaktan alın Oda sıcaklığında her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun Uygun bir çelik kaba alın Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun

ÇİLEKLİ DONDURMA
(4 kişilik) 1 kilogram çilek, 200 gram toz şeker
* Ayıklayıp yıkadığınız çilekleri 15 dakika suda bekletin Süzülmüş çilekleri ve şekeri blendera koyup önce yavaş, sonra hızlıca şeker eriyene kadar çekin Elde ettiğiniz karışımı çelik bir kaba aktararak üzerini streç filmle kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin 20 dakikada bir çıkarıp tahta kaşıkla 2-3 dakika karıştırın Bu işlemi 8-10 kez tekrarladıktan sonra üzerini düzeltip bir gün beklettikten sonra servis yapın

KAYMAKLI DONDURMA
(14 kişilik) 4 litre süt, 600 gram tozşeker, 30 gram sahlep
* Toz şeker ve sahlebi karıştırın Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşe oturtun Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sahlepli karışımı azar azar süte yedirin Karışım boza kıvamına gelince, ocaktan alın Oda sıcaklığında her 10 dakikada bir havalandırarak soğutun Sonra çelik bir kaba aktarıp streç filmle kaplayın ve derin dondurucuya yerleştirin 3 saat boyunca 20 dakikada bir çıkarıp 2-3 dakika süreyle karıştırın En sonunda çırpma teli ile çırpıp üzerini düzeltin

KAYISILI DONDURMA
(20 kişilik) 5 kilogram kayısı, 1 kilogram toz şeker
* Yıkanıp çekirdekleri çıkarılmış kayısıların üzerine toz şekeri ekleyip çelik bir kap içerisinde 1 saat bekletin Sonra ezerek tel süzgeçten geçirin Elde ettiğiniz karışımı çelik bir kaba aktarıp üzerine streç film geçirdikten sonra derin dondurucuya yerleştirin Sonrasında 6 saat boyunca her saat başı çıkarıp tahta kaşıkla 2 - 3 dakika karıştırın Son karıştırmanın ardından üzerini düzleyerek 2 gün dinlendirin

MUZLU DONDURMA
(10 kişilik) 2 kilogram muz, 100 gram toz şeker, yarım su bardağı su
* Toz şekeri suda eritin Soyulmuş muz ve şekerli suyu blendera alıp önce yavaş sonra hızlı bir şekilde çekin Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla 2-3 dakika karıştırın Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın 1 gün beklettikten sonra servis yapın

PÜF NOKTASI! * Meyveli dondurma hazırlarken doğru aromayı yakalamak için; meyveleri kaynatmak yerine çiğ kullanmak gerekli
* Lezzetli bir dondurma için kaliteli sahlep ve tam yağlı süt kullanmak şart
* Dondurma harcının kıvamında olması için şeker miktarını doğru ayarlamak gerekli
* Dondurmanızı servis etmeden 10 dakika önce buzdolabından çıkarıp erimesine izin verin
* Dondurma kaşığını her kullanımdan önce soğuk suya batırıp çıkarırsanız dondurmanın kaşığa yapışmasını önlemiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.