Kaymaçina Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaçina TatlısıKaymaçina Malzeme: 20 yumurta (Yumurtalar küçük boy ise, lütfen sütü biraz kısın )2 kg süt1kg toz şeker ![]() 1 paket vanilya ![]() Hepsi bu ![]() Ve inanın hiç yumurta kokusu olmuyor![]() ![]() Toz şekerden 1/2 su bardağı kadar kenara ayırın ![]() Kabın içine şekeri koyun, yumurtaları kırın Mikser ile çırparak özdeşleştirin![]() Daha sonra, sütü yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek ilave edin ![]() En son vanilyayı koyun ![]() Diğer tarafta ayırdığınız, toz şekeri bir tavada kahverengi olana kadar yakın ![]() Ocaktan alın ve çok az ılık su karıştırarak diğer malzemeye ilave edin ![]() Sıcak yanmış şeker, soğuk malzemeye girdiğinde gene de topaklaşırsa, önemli değil ![]() Sadece tepsiye dökerken, eşit olarak şeker parçalarını malzemenin içinde dağıtın ![]() 200 derece gibi sıcak fırına verin ![]() (Tepsinin büyüklüğü, normal fırın tepsisi büyüklüğü olsun, malzeme çok sulu oluyor ![]() ![]() ve ağzına kadar dolduracağınız için fırına verirken dökme ihtimali var, çok dikkat edin![]() Bu miktar iki fırın tepsisi içindir ![]() Ara ara kontrol edin ve parmağınız ile hamura bakın, hamur kendini çekecektir ![]() Ne zaman ki, krem karamel kıvamını yakaladınız ![]() ![]() ![]() Çıkarın fırından![]() (Soğuk yenmesi tavsiye edilir) |
|
|
|