Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, tarifi, tartolet

Kestaneli Tartolet Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Tartolet Tarifi



Kestaneli Tartolet Tarifi

İÇİNDEKİLER:
150 gram (1 su bardağı) un
1 yumurta
75 gram (5 çorbakaşığı) tereyağ ya da margarin
125 gram (1/2 su bardağı) tozşeker
Tarçın
200 gram kestaneli krema
100 gram (1 su bardağı) hindistancevizi rendesi

1 İçine 5 çorba kaşığı tozşeker eklenmiş unu bir masanın üstüne yayın Bu karışımın ortasına 1 yumurta sarısı ile eritilmiş margarin ya da tereyağını koyun Tümünü karıştırıp hamur haline getirin ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra buzdolabından çıkarın ve bir tahtanın üzerine açın Yağlanmış tart kalıplarının içini bu hamurla doldurun ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın
2 Bu sırada bir kabın içinde kestaneli krema ile tarçını karıştırın İlde ettiğiniz karışıma çırpılmış yumurta akını ve kalan tozşekerle hindistancevizini ilave edin Bunu soğumaya bıraktığınız çöreklerin içine dökün ve 180 derecelik fırında bir kaç dakika bırakın
3 Çöreklerin üst kısmı altın sarısı bir renk alınca, çörekleri fırından çıkarın ve üzerine tarçın serperek soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.