Taze Çilekli Savarin Ve Şambaba Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Çilekli Savarin Ve Şambaba TarifiTaze Çilekli Savarin Ve Şambaba Tarifi MALZEMELER • 3 su bardağı un • 10 gram Yuva Aktif Kuru Maya • 250 gram ılık süt (2 5 çay bardağı) • 4 adet yumurta • 40 gram toz şeker (2 yemek kaşığı) • 8 gram vanilya • Yarım çay kaşığı tuz • 150 gram margarin ÜST MALZEMESİ • 250 gram çilek • 150 gram krema • 3 kahve fincanı toz şeker • 1 tatlı kaşığı doğranmış şam fıstığı(varsa az kayısı marmelatı) ŞURUP MALZEMESİ • 3 su bardağı toz şeker • 3,5 su bardağı su • 10-15 damla limon suyu HAZIRLANIŞI Maya ılık süt ile eritilir Unun ortası çukur yapılarak üzerine dökülüp 10 dakika kadar bekletilir Yumurtalar şekerle çırpılır , vanilya, tuz ve margarin eklenerek çırpılır Bu karışım mayalı una karıştırılır Yumuşak bir hamur olana kadar yoğurulur Yağlanmış küçük kalıplara yarısını dolduracak kadar dökülür Üzeri örtülüp sıcak bir yerde iki katı kabarıncaya kadar bekletilir 200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir Diğer tarafta şeker, su ve limon suyunu kaynatıp şurup hazırlanır Savarinlerle (şambabalar ) içine konur ve 5 dk üzerleri kapatılarak bekletilir Şişmeye başlayınca altüst yapılır Yeterince şurup çekip şişince başka bir tabağa alınır ve soğutulur Soğuyunca üzerlerine kayısı marmelatı sürülür, taze çilek ve kremayla süslenir Şam fıstığı serpilir Not: Savarin küçük top şeklinde olan (küçük kalıplarda), şambaba büyük top şeklinde olan(biraz daha büyük kalıplarda) |
|
|
|