![]() |
Taze Çilekli Savarin Ve Şambaba Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Çilekli Savarin Ve Şambaba TarifiTaze Çilekli Savarin Ve Şambaba Tarifi MALZEMELER • 3 su bardağı un • 10 gram Yuva Aktif Kuru Maya • 250 gram ılık süt (2 ![]() • 4 adet yumurta • 40 gram toz şeker (2 yemek kaşığı) • 8 gram vanilya • Yarım çay kaşığı tuz • 150 gram margarin ÜST MALZEMESİ • 250 gram çilek • 150 gram krema • 3 kahve fincanı toz şeker • 1 tatlı kaşığı doğranmış şam fıstığı(varsa az kayısı marmelatı) ŞURUP MALZEMESİ • 3 su bardağı toz şeker • 3,5 su bardağı su • 10-15 damla limon suyu HAZIRLANIŞI Maya ılık süt ile eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta şeker, su ve limon suyunu kaynatıp şurup hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Savarin küçük top şeklinde olan (küçük kalıplarda), şambaba büyük top şeklinde olan(biraz daha büyük kalıplarda) |
![]() |
![]() |
|