Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kolay, parmağı, tarifi, vezir

Kolay Vezir Parmağı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Vezir Parmağı Tarifi



Kolay Vezir Parmağı Tarifi

500 gram un
3 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı ayçiçekyağı
4 yumurta

Şurubu için:
4 bardak su
4 bardak şeker
Limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ

Şurup için şekerle suyu kaynatın İçine limon suyunu ilave edip, ocaktan alın Soğumaya bırakın Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker ilave edin Her yumurtayı hamura iyice yedirin Ocaktan alın Hamura parmak şekli verin Kızgın yağa atarak kızartın Kevgirle çıkartıp, soğuk şerbete atın Şerbetini emince çıkarıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.