Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
inç, metredir

İnç Kaç Metredir ?

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnç Kaç Metredir ?

İnç (İngilizce tekil: Inch, çoğul: Inches), 2,54 cm uzunluğundaki uzunluk ölçüsü birimidir İngiliz birimleri, Emperyal birimler, Birleşik Devletler geleneksel birimleri gibi farklı sistemlerin bir parçasıdır Uzunluk değeri sistemdem sisteme değişebilir Alan hesaplamalarında inç kare, hacim hesaplamalarında ise inç küp adını alır

Bir uzunluk ölçüsü olarak inç; ABD, Kanada ve İngiltere'de yaygın olarak kullanılır ABD ve İngiltere'de kişilerin boy uzunlukları foot ve inç cinsinde ifade edilirken; Kanada'da sürücü ehliyeti gibi resmi belgelerde kişilerin boy uzunlukları metrik ölçülerle gösterilirÇoğu özelliği yardayla aynıdır

Türkçesi parmak olarak geçer

Uluslararası inç

1958 yılında Birleşik Devletler ve İngiliz Milletler Topluluğu'na üye devletler "uluslararası yarda"nın uzunluğunu 09144 metre olarak belirlemişlerdir Buna bağlı olarak "uluslararası inç" de 254 milimetre olarak tanımlanmıştır

İnçin standart uluslararası sembolü in'dir Bazı durumlarda, "ayak" tek kesme işareti, inç ise çift kesme işaretiyle gösterilir mühendislik ölçülerinde 10'-3" ile gösterildiğinde bunun manası 10 ayak 3 inç dir 10 ayak 120 inç olunca ölçü 123" dir Bu ölçünün değeri ise otomatik olarak 123x254=31242 cm dir

Diğer uzunluk birimlerine dönüşümü

1 uluslararası inç;

1,000 thou'ya (1 thou 0001 inçtir),

yaklaşık 008333 foot (1 foot 12 inçtir),

yaklaşık 002778 yardaya (1 yarda 36 inçtir),

254 santimetre (1 santimetre yaklaşık 03937 uluslararası inçtir) eşittir

İnç'in kullanımı

Metrik sistemin kullanıldığı ülkelerde bile bazı durumlarda inç kullanılmaktadır Örneğin,

televizyon ve bilgisayar ekranlarının çerçeve oranları,

boruların çapları,

bisiklet ve otomobil lastiklerinin çapları,

gramofon plakları,

floppy disketlerin genişliği,

puroların çapı birçok ülkede inç ile ifade edilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com