Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
venn, yöntemi, şeması

Venn Şeması Yöntemi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Venn Şeması Yöntemi

VENN ŞEMASI YÖNTEMİ

Bir kümedeki elemanlarınkapalı bir eğri içindebelirtilerek verilmesine,kümenin Venn Şeması ile gösterilmesi denir

ÖRNEK
Rakamlar kümesini venn şeması ile gösterelim

LİSTE YÖNTEMİYLE GÖSTERME

Kümeyi oluşturan elemanların arasınavirgül koyarak{} biçiminde parantez içinde yazılmasıdır

ÖRNEK
DERSANE kelimesinin harflerini liste yöntemi ilegösterelim
K={E,D,A,N,R,S} şeklinde olur

ORTAK ÖZELLİK YÖNTEMİ İLE GÖSTERME

Bir kümenin elemanlarının ortaközellikleri varsa ve bu ortaközellikler kümeyi belirtmek için yeterli ise ,bu küme elemanlarınınortak özellikleri ile küme parantezi içinde yazmak yeterlidirBirkümenin bu biçimde gösterilişine kümenin ortak özellik yöntemi ilegösterilmesi denir

ÖRNEK
A={1,3,5,7,9}kümesinin ortak özellik yöntemi ile gösterimi;
A={Bir basamaklı tek doğal sayılar} şeklindedir
B={Haziran,Temmuz,Ağustos} kümesinin ortak özellik yöntemi ilegösterimi;
B={Yaz mevsiminin ayları}şeklindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com