Kıymalı Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Ekmek TarifiKıymalı Ekmek Tarifi MALZEMELER Hamur 1 çorba kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya 1 5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ 500 gr un (4 5 su bardağı) İç Malzeme 2 çorba kaşığı sıvı yağ 50 gr dolmalık fıstık (2 yemek kaşığı) 2 adet kuru soğan 500 gr kıyma 2 adet domates 3 adet yeşil biber 1 tutam tuz 2-3 dal maydanoz 1 tutam kırmızı biber HAZIRLANIŞI Yuva Aktif Kuru Maya ılık su ile eritilir Un bir kaba konarak maya, su, tuz, şeker ve sıvıyağ eklenerek yoğrulur Üzeri nemli bezle örtülerek 20-25 dk bekletilir Yağ orta ateşte kızdırılır, içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıklar eklenir, fıstıklar kahverengi oluncaya kadar pişirilir Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir Kıyma piştikten sonra küçük olarak doğranmış domatesler, kıyılmış maydanoz ve tuz ilâve edilerek 1-2 dk daha pişirilir ve soğumaya bırakılır Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür ve her bir parça merdane ile düzleştirilerek ortasına kıymalı içten konur Kenarları ortaya doğru kapatılır, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yağ sürülüp ılık bir yerde 20 dk bekletilir 210 derecede 30 dk pişirilir
|
|
|
|