![]() |
Su Böreği (Manisa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Böreği (Manisa) TarifiSu Böreği (Manisa) Manisa İl Kültür Müdürülüğü Malzeme: 1 kg un, 16 yumurta, 1 demet maydanoz, 500 gr kıyma, 2 paket margarin, 150 gr tereyağı, karabiber, tuz ![]() Yapılışı: Unun içine 8 adet yumurta, 1 yemek kaşığı tuz katılıp su ile kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun tamamı 8 parçaya bölünerek oklava yardımıyla yufka haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şekilde mevcut kıymalarla sudan çıkan yufkalar 3er sefer serilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Su Böreği (Manisa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Böreği (Manisa) Tarifipaylaşım için çok teşekkürler serkan ağabey |
![]() |
![]() |
|