![]() |
Kayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Ekmek Tatlısı TarifiKayısılı Ekmek Tatlısı Tarifi 10 dilim ekmek 1 su bardağı tereyağı 1 kg ![]() 1 ![]() 5 su bardağı şeker Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz ![]() Ekmekleri bir tepsiye diziniz ![]() Kayısıları yıkayıp ortalarını yararak çekirdeklerini çıkatınız, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz ![]() Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız ![]() Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz ![]() Kalan kayısı suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz ![]() ![]() Not: Kış aylarında aynı tatlı kayısı reçeliyle de yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|