Deniz Börülceli Pizza |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Börülceli PizzaDeniz Börülceli Pizza Malzemeler: Hamur: 1 paket Un 100-125 ml (1-1,5 çay bardağı) su 1 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml (1 çay bardağı) su 1 çay bardağı ceviz içi 2-3 diş sarmısak Üzeri için: 2 demet deniz börülcesi 1 küçük kuru soğan 4-5 adet kiraz domates 200 g (2,5 su bardağı) kaşar peyniri rendesi Hazırlanışı: Deniz börülcelerini yıkayın Geniş bir tencereye su doldurup kaynatın Daha sonra börülceleri suya atıp kaynatın Arada bir börülcelerin iskeletinden ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin Bunun için bir dal börülceyi dip kısmından tutun ve üstündeki etli kısmı yukarı doğru sıyırın Yeşil kısımın kolayca sıyrılması gerekir Bu şekilde yumuşayan börülcelerin suyunu süzün ve tüm demeti sıyırın![]() Soğanı küp şeklinde doğrayın Domatesleri ortadan ikiye kesin Ceviz içi ile sarmısağı blenderda öğütün veya havanda dövün İçerisinden üst süsleme için 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın Pizza un karışımını su, sıvı yağ ve sarımsaklı ceviz ile iyice yoğurun Hamuru 24 cm çapında margarin ile yağlanmış kalıba yayın Tepsinin kenarlarına doğru hamuru yükselterek kenar oluşturun Daha sonra bir çatal yardımı ile hamuru bir çok yerinden delin ve ön pişirme yapın![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 190°C / 210°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 10 dakika Sürenin sonunda pizza tabanını fırından çıkartın Pizza un paketinden çıkan pizza sosunu tarifine göre hazırlayın 2 yemek kaşığı kadarını deniz börülcesi ile karıştırın, geri kalanını hamurun üzerine sürün 3 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri ayırın ve geri kalanını sosun üzerine yayın Üstüne soğanları yayın Deniz börülcesini kenarlardan yaklaşık 2 cm boşluk kalacak şekilde yayın, kenarlada kalan 2 cm boşluğa ayırdığınız kaşar peynirini serpin Domateslerin kesili tarafları yukarı gelecek şekilde sıralayın ve tekrar pişirin![]() Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 190°C / 210°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Süresi: Yaklaşık 10 dakika Fırından çıkardıktan sonra üzerine süsleme için ayırdığınız cevizli sarımsaklı karışımdan serpin 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilimliyerek servis yapın
|
|
|
|