![]() |
Kıymalı Yağlama (Şebit) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Yağlama (Şebit) TarifiKıymalı yağlama (şebit) tarifi MALZEMELER Bir paket Yuva Instant Kuru Maya Tuz, toz şeker Ilık su 3 su bardağı un 300 gram kıyma Sıvıyağ 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet yeşil biber 1-2 adet domates Maydanoz Tuz, pulbiber, karabiber Yarım çay bardağı su (eğer domatesler sulu ise suya gerek yok) HAZIRLANIŞI Hamuru için gerekli malzemeleri çukurca bir kaba alın ve kıvamını alıncaya kadar yoğurun ![]() ![]() ![]() İçi için soğanları ufak doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparın ve merdane ile unlu zeminde ince bir şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Sarmısaklı yoğurda batırarak yemesi çok zevkli oluyor ![]() |
![]() |
![]() |
|