Günahkar Pide Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Günahkar Pide TarifiGünahkar Pide Tarifi Malzemeler Hamur için: 1 kg un 20 gram yaş maya 1 çay kaşığı tozşeker 1 su bardağı su, tuz İçi için: 200 gram kavurma 16 dilim pastırma Yarım kangal halka doğranmış sucuk 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4 adet yumurta Üzeri için: 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Yapılışı MAYA ve tozşekeri suda eritin Un ve tuzu bir kaseye alın Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırın Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın Üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|