Zeytin Ezmeli Kekun Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Ezmeli Kekun Böreği TarifiHamuru için; 2,5 su bardağı hazır sade kekun Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan maden suyu (soda) Arası için; 4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi 4 yemek kaşığı susam Ayrıca; 4 yemek kaşığı sıvıyağ Hazır sade kekunu, sıvıyağ ve maden suyunu derin bir kaba aktarıp yoğurmaya başlayın Hamur hemen toplanacak ve kulak memesi kıvamında ve hafifçe ele yapışan bir kıvam alacaktır![]() Hamuru iki eşit parçaya böldükten sonra üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin ![]() Diğer taraftan, 22-25 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbını ya da küçük boy bir yuvarlak veya dikdörtgen sıvıyağın 2 yemek kaşığıyla yağlayın Kalıbın dibine 1 yemek kaşığı susam serpin![]() Kalan 2 yemek kaşığı sıvıyağı bir tabağa koyun ![]() Hamur parçalarını buzdolabından çıkarıp parçalardan birini elinizi sıvıyağa batırarak kalıp büyüklüğünde açın Hamur elastik olduğundan kalıba tam olarak oturmaz ve kendini geri çeker Bunu önemsemeyin![]() Kalıba yaydığınız hamurun üzerine bol miktarda zeytin ezmesi sürün ![]() Yağlı ellerinizle diğer hamuru da kalıp büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirin ve üzerine bol miktarda susam serpiştirin ![]() Tuzlu keki 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın Hafifçe ılınınca dilimleyerek servise sunun
|
|
|
|