İspanaklı Alt Üst Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Alt Üst Böreği TarifiISPANAKLI ALT ÜST BÖREĞİ Malzeme : 500 gr un, 500 gr ıspanak, 250 gr yağ, 1 baş soğan, 2 yumurta, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu Yapılışı: 1- 500 gr unu hamur tahtasına eleyiniz 2- Bir kaşık yağ, 1 yumurta kırıp, tuz atıp ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız 3- Yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz 4- Yağı bir tavaya koyup hafif eritiniz 5- Soğuk bir yere koyup hafif donmağa başlarken kaşıkla karıştıra, karıştıra beyazlatınız 6- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırınız 7- Bir parçayı 1/2 cm kalınlıkta daireye açıp üzerine dondurulmuş yağın yansını fırça ile sürüp boyuna 3'e katlayınız 8- Boyuna katladığınız hamurlara kalan yağı sürerek tekrar 3'e katlayıp hamura kare şekli veriniz, En üstüne yağ sürmeyiniz 9- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp katlayınız 10- Hamurlan 20 dakika dinlendiriniz 11- Yağı donmuş her yumağı yarım cm incelikte açınız, yağ artmışsa hafif yağlayıp, kenarlarından içe doğru bükerek bir çubuk yapınız 12- Çubuğu kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp bir yumak elde ediniz 13- ikinci hamurda da aynı şekilde açıp yumak yapınız 14- Tekrar 20 dakika dinlendiriniz 15- Her parçayı tepsi büyüküğünde 1 cm kalınlıkta açıp birini alta koyup içine içini koyup diğer yufkayı da üstüne kapatınız 16- Kenarlarını hafif bastırıp üzerine yumurta sarısı sürünüz 17- Önceden kızdırılmış fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz 18- Karelere kesip servis yapınız
|
|
|
|