|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kek, kuruyemişli, meyve, tarifi, şekerlemeli |
![]() |
Meyve Şekerlemeli Ve Kuruyemişli Kek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyve Şekerlemeli Ve Kuruyemişli Kek TarifiMeyve Şekerlemeli ve Kuruyemişli Kek Tarifi 250 gr vişne şekerlemesi 60 gr (1/3 su bardağı) karışık meyve şekerlemesi (doğranmış) 1/3 su bardağı vişne suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 75 gr (1/2 su bardağı) kuru üzüm 200 gr (1 1/4 su bardağı) hurma (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 150 gr (1 su bardağı) ceviz (dövülmüş) 150 gr (1 su bardağı) badem (kabuksuz ![]() 125 gr (1 su bardağı) un 175 gr (3/4 su bardağı) şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta (iyice çırpılmış) Vişne ve karışık meyve şakerlemelerini küçük bir kaseye koyup, üstlerini vişne suyu ile örtünüz 30 dakika, arasıra karıştırarak bir kenarda bekletiniz ![]() Kasedeki şekerlemeleri süzüp, şekerlemeleri ve vişne suyunu ayrı ayrı bir kenara bırakınız ![]() Önce fırınınızı hafifçe (150 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kasede şekerlemeler, limon kabuğu rendesi, üzüm, hurma, ceviz ve bademleri tahta kaşıkla karıştırınız ![]() Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu şekerleme-kuruyemiş karışımına ekleyip iyice karıştırınız ![]() Çırpılmış yumurtaları da kaseye ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keki fırından alıp, sakladığınız vişne suyunu kek henüz çok sıcakken üstüne dökerek, keki kabında 30 dakika soğutunuz ![]() Keki kabından çıkarıp tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra, mumlu kağıdı çıkarıp atarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|