Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartma Hamuru Tarifi (Sebzeler İçin)Kızartma Hamuru Tarifi (sebzeler için) 15 gr maya 1 kahve kaşığı şeker 1 1/4 su bardağı ılık su 250 gr (2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 6 çorba kaşığı süt 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Mayayı küçük bir kasede ufalayıp, şekeri katarak çatalla eziniz Suyu katıp krema haline getirdikten sonra, sıcak ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, maya kabarana kadar bekletiniz Unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak, maya karışımı, 4 çorba kaşığı süt ve yumurtayı koyunuz Tahta bir kaşıkla unu yavaş yavaş yedirip, iyice karıştırınız Hamuru pürtüksüz ve koyu olana kadar çırpınız (Hamur çok koyu olursa 1-2 çorba kaşıği daha süt katınız ) Kasenin üstünü bir bezle örtüp sıcak ve cereyansız bir yerde 45 dakika, hamur kabararak hacmi iki kat olana kadar beklettikten sonra, tahta kaşıkla yavaşça karıştırınız Hamurunuz kullanılmaya hazırdır Not: Biraz maya tadı olan bu çok hafif kızartma hamuru, sebzelerle kullanılır Hazırlanması çok kolaydır, ama kabarması oldukça uzun sürer
|
|
|
|