![]() |
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Buzluk Böreği TarifiPatatesli Buzluk Böreği Tarifi 2 adet hazır yufka 4-5 adet orta boy patates 2 adet yumurta 1 su bardağı lor peyniri (veya tuzsuz beyaz peynir) 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz karabiber Kızartmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağ Önce patatesleri yumuşayıncaya dek haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine yumurtaları kırın ve sütü ekleyin ![]() ![]() Şimdi mutfak tezgahının üzerine iki yufkayı üst üste koyarak açın ![]() 1 kahve fincanı kadar suyu, özellikle yufkaları ucuna doğru elinizle serpiştirin yada fırçayla sürün ![]() ![]() Sonrada yufkanın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() ![]() Kızartacağınız zaman buzluktan çıkarın ![]() ![]() ![]() Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın ve börekleri önlü arkalı kızartıp, önce kağıt peçete üzerinde yağını emdirin ![]() ![]() Not: Bu böreği, buzu tamamen çözülmeden kızartmanız gerekir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|