Talaş Böreği Tarifi ( Milföyden ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Talaş Böreği Tarifi ( Milföyden )Talaş Böreği Tarifi ( Milföyden ) Malzemeler 2 paket dondurulmuş milföy hamuru 1 büyük soğan 1 orta boy patates 1 havuç 1 kabak 50 gr bezelye 150 gr kuşbaşı et 2 çorba kaşığı yağ maydanoz tuz karabiber 1 yumurta sarısı çörekotu Yapılışı Tencereye eti, 2 çorba kaşığı yağı, ince doğranmış soğanı koyup, et bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Yıkanmış ve doğranmış sebzeleri ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin 5 dk da bir karıştırın Milföy hamurunu 8 eşit parçaya bölerek 20x20 cm 'lik karelere dönüştürün Her karenin ortasına harcı yerleştirin ve karelerin kenarlarını suyla nemlendirip karşı köşelerin üstüne katlayın Üstüne yumurta sarısı ve çörekotu sürüp kızgın fırında 30 dk pişirin
|
|
|
|