Sivas Etli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivas Etli Ekmek TarifiSivas Etli Ekmek Tarifi Malzemeler :
Geniş karıştırma kabına unu, ortasına mayayı koyun Tuzu kenarlara serpin Mayayı ortada hafif ezin biraz su ekleyin ve ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın Hamur kıvama gelince üzerini hafif unlayarak mayalanmaya bırakın![]() İç harcı hazırlarken; soğanları ve maydanozu doğrayın Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, maydanozu, domates ve biber pürelerini, karabiberi ve tuzu koyup iyice karıştırın![]() Mayalanan hamuru 6-7 bezeye ayırın Bezeler biraz büyük olmalı Unlayarak ince uzun şekilde açın Yağlanmış tepsiye açılan hamuru serip iç harcı tamamına yayın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|