Yorkshire Çöreği Tarifi ( İngiliz ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yorkshire Çöreği Tarifi ( İngiliz )Yorkshire Çöreği Tarifi ( İngiliz ) 200 gr un Bir tutam tuz 2 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karbonat 200 gr yulaf ezmesi 150 gr pekmez 150 gr margarin 100 gr şeker 1 yumurta, hafif çırpılmış 125 gr süt 23 cm kare bir kek kalıbını yağlayıp, dip ve kenarlarına yağlı kağıt döşeyin Un, tuz, zencefil ve karbonatı bir kaba eleyin Yulaf ezmesini de ekleyip, bir kenara bırakın Pekmez, margarin ve şekeri başka bir kabın içinde ateşe koyun ve yağ ile şeker eriyene dek karıştırın Ateşten indirip, unu ekleyin Yumurta ve sütü de katıp düzgünleşene dek karıştırın Hazırlanan kalıba döküp, hafif fırında 1+1/4 saat pişirin 5 dakika kalıpta kaldıktan sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın Bir hafta kadar hava geçirmeyen teneke bir kutuda sakladıktan sonra, ya olduğu gibi, ya da yağ sürerek servis edin
|
|
|
|