Fındıklı Milföy Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Milföy Böreği TarifiFındıklı Milföy Böreği Tarifi Malzemesi: 365 gr milföy hamuru 1 yumurta sarısı İç malzemesi: 100 gr fındık 300 gr toz şeker 1 çorba kaşığı bal 1 yumurta akı Üzerine sürmek için: 100 gr pudra şekeri 1-2 çorba kaşığı sıcak su Hazırlanışı: Milföy hamurunu buzdolabından çıkardıktan sonra, 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin Hamuru 35 cm ebadında biri kare şeklinde açın 5x 7,5 cm ebadında parçalar halinde kesin Bunlar, yağlanmış tepsiye dizin Fındığı makineden geçirin Çekilmiş fındığı, balı, yumurta aklarını, şekeri bir arada karıştırın Yumurta sarısın, çırpın Hamurların üzerlerine yumurta sarıların, sürün Ortalarına birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun Kalan hamurdan küçük yuvarlaklar kesin Hamurun uç kısımlarını iç malzemenin üzerine doğru kıvırın ve yuvarlak hamurları bunların orta kısımlarına oturtun Kalan yumurta sarılarını üzerierine sürüp 10-15 dakika bekletin Fırını 220° derece ısıtın Tepsiyi fırına koyarak 10-15 dakika pişirin Sıcak olarak da servis yapabilirsiniz
|
|
|
|