Rulo Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo BöreğiRulo böreği 3 adet hazır yufka 250 gr süt 500 gr patates 125 gr margarin 200 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz 1 yumurta sarısı Nasıl yapıyoruz? Sütü ateşe koyun Patatesleri rendenin kalın tarafı ile çiğ olarak rendeleyip süte katın ve margarini ilave edin Patatesler yumuşayıp süt kıvamını alınca ateşten alıp soğumaya bırakın![]() Rulo böreği Nelere ihtiyacımız var? 3 adet hazır yufka 250 gr süt500 gr patates125 gr margarin200 gr beyaz peynir1 demet maydanoz 1 yumurta sarısı Nasıl yapıyoruz? Sütü ateşe koyun Patatesleri rendenin kalın tarafı ile çiğ olarak rendeleyip süte katın ve margarini ilave edin Patatesler yumuşayıp süt kıvamını alınca ateşten alıp soğumaya bırakın Maydanozu kıyıp, çatalla iyice ezdiğiniz beyaz peynirle harmanlayarak, ılımış sütlü karışıma katın Tuz ve karabiber koymayı unutmayın Karışımı göz kararı üçe bölüp, birinci kısmı tezgah üstüne yaydığımız ilk yufkanın üzerine kaşık yardımı ile yayın İkinci yufkayı, birincinin üzerini örtecek şekilde koyarak, buna da sütlü karışımı yayın Son yufkayı da diğerlerinin üzerine koyup kalan karışımı üzerine sürün Böreği itinalı bir şekilde rulo yapın Rulo uzun olacağı için ortadan keserek, her bir parçayı ayrı ayrı aluminyum kağıda sarıp, derin dondurucuya kaldırın Kullanılacağı zaman buzdolabından alıp aluminyum kağıdı çıkararak, biraz yumuşayınca 1,5 cm kalınlığında kesin Yuvarlak dürüm böreklerinizi yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek, üzerine yumurta sarısını sürün Fırınlama 220 derecede, orta katta, 30 dk dır![]() Not: Pişirilmemiş börekler derin dondurucuda uzun süre kalabilir
|
|
|
|