Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayrımsal, damıtma, farkları, kristallenmenin

Ayrımsal Damıtma Ve Ayrımsal Kristallenmenin Farkları

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayrımsal Damıtma Ve Ayrımsal Kristallenmenin Farkları

Ayrımsal Damıtma ve Ayrımsal Kristallenmenin Farkları

Birbiri ile homojen karışım oluşturmuş olan sıvı-sıvı karışımları kaynama noktası farkından yararlanılarak yapılabilir Sistem karışımdaki bir sıvının buharlaştırılıp tekrar yoğunlaştırılması prensibine dayanır Bu ayırma yöntemine ayrımsal damıtma denir

Çözünürlüklerinin sıcaklıkla değişimi farklı olan katı-katı karışımları ayırma işlemiBir karışımı oluşturan bileşenleri çözünürlük farklarından yararlanarak birbirinden ayırma metodudur

Katı-katı karışımındaki maddelerden birisini diğerini çözmeyen çözücü bulunamayabilir Bu durumda katılar ikisini de çözen ve çözünürlükleri sıcaklıkla farklı şekilde değişen bir sıvıya atılır Oluşan çözelti genellikle soğutulur Soğutulan çözeltide çözünürlüğü sıcaklıkla azalan madde çökmeye başlar Katılaşan madde süzülerek ayrıştırılır Bu işleme ayrımsal kristallendirme denir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com