![]() |
Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kılıç Balığı Ve Kırmızı Biberli Erişte TarifiKılıç Balığı ve Kırmızı Biberli Erişte Erişte hamuru 350 g kılıçbalığı (ayıklanıp, iri zar biçiminde doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 kırmızı dolmalık biber 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Kılıçbalığı parçaları, sarımsaklar, limon suyu ve zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir fırın kabında iyice karıştırıp, kabın üstünü örterek, buzdolabına kaldırın ve karışımı 30 dakika soğutun ![]() Bu arada hamuru erişte halinde kesip bir kenara bırakın ![]() Fırınınızın ızgarasını yakıp, dolmalık biberi fırın ızgarasının 5 cm altına yerleştirin ve derisi siyahlaştıkça çevirerek, ızgara edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki kılıçbalıklı karışımı fırına vererek, 6 - 8 dakika pişirin ![]() Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|