Yoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Ahududulu Mus TarifiYoğurtlu Ahududulu Mus Tarifi 400 gr süzme yoğurt 100 ml portakal suyu 5 yaprak jelatin 2 paket şekerli vanilin 60 gr şeker 60 ml limon suyu 3 adet yumurta beyazı 100 gr ahududu marmaledı 200 gr ahududu 30 ml portakal suyu Tuz Jelatinleri soğuk suda yumuşatın 100 ml portakal suyu, şekerli vanilin, şeker ve limon suyunu bir taşım kaynatın Suları sıkılmış jelatinleri karışımın içinde eritip soğumaya bırakın Yoğurdu ekleyip karıştırın Yumurta beyazları ve bir tutam tuzu katı çırpın Jölelenmeye başlayan yoğurda ekleyin karışımı 2 saat buzdolabında bekletin Marmeladı 30 ml portakal suyu ile bir taşım kaynatıp dilediğiniz ahududuları ilave edip püre haline getirin Yoğurtlu meyveli musu servis yapın Not: Dilediğiniz marmelat ve sosla da yapabilirsiniz
|
|
|
|