Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, düzce, isli, tarifi

İsli Balık (Düzce) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsli Balık (Düzce) Tarifi



İsli Balık (Düzce)

Melen çayında tutulan büyük kara balıklar parçalara ayrılır Çuvaldızla ip geçirilir yarım kiloluk parçalar tuzlu suya bırakılıp bir akşam bekletilir Ertesi sabah kalbur veya süzgeçte suları akıtılır Sonra ocağın ortasından bir demire bağlanır Zincire bunlar bağlanır Ot, fındık kabuğu veya çok duman veren saman ateşi ile ilk tütsü yapılırDaha sonra yakılan ateşler sayesinde işlendirilir Sonra ihtiyaca göre bu parçalar alınır Önce soğuk sonra sıcak su ile isinden ayrılır İnce dilimler halinde kesilerek tabağa dizilir Dörde bölünmüş beyaz soğan, domates, sivribiber konur Zeytinyağı dökülür, limon sıkılır Salat gibi yenir Ayrıca isli balık fasulye, nohut gibi yemeklere doğranıp pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.