Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiAyçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ![]() Ayçiçek Yağlı Taze Bakla Yemeği !! Tür : Sebze Yemekleri Mutfak : Türk mutfağı MALZEMELER ? 1 kilo bakla ? 1 baş soğan ? 1 demet dereotu ? 1 çorba kaşığı un ? 1 çorba kaşığı toz şeker ? 1 adet limon ? Yarım su bardağı ayçiçek yağı ? Yeterince tuz HAZIRLANIŞI Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün![]() Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin![]() Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin![]() Afiyet Olsun ! |
|
|
|