Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gönül, mücadelesi

Gönül Mücadelesi

Eski 01-16-2010   #1
bukett

Gönül Mücadelesi

YaradanBiri artı, biri eksi; gönül ile nefsin mücadelesi İnsanoğlu bedeninde taşır ikisini de, ne elle tutulur, ne gözle görülürİkisinin emrindedir akılAnahtar ne tarafa dönerse insan o tarafa yönelir Gönül çırpınır durur kulun hayırda yürümesi için Geldiği yeri, verdiği sözleri, gideceği zamanı bilir Bu yolun sabır yolu olduğunu, çileli olduğunu, canının yanacağının bilincindedir Hep fısıldar gönül, haydi gayret, pes etme!Sakın örtme üstümü benliklerinleDikenlerin içinden gül dermeyi öğreneceksin, sonunda başaracaksın der demesine de,nefis bırakır mı meydanı gönüle?
Öyle acımasızdır ki sarar da sarar insanoğlunuBaşlar fısıldamaya, dünya güzel, yaşamak güzel, hazlar arzular var Yaşamak için geldin dünyaya, gez eğlen, ne işin olur senin maneviyatlaBoşver;Fırsat elindeyken,kaçar mı hiç?Yaşamana eğlenmene bak;Der de der,bıkmadan usanmadan

Akıl şaşırmış bir durumda, hür irade elinde, iki yol var önünde İkisi de gel diyorDünyaya bakıyor, bütün cazibesini kullanmış madde, gel bana kul ol, ben buradayım, elle tutulur gözle görünürümGel bana hayatını yaşa diyorYöneliyor kişi ona doğru

Ama ya öteki yol, ona da bakmalıyım, sonra karar vermeliyim diyerek dönüyor yönünü Hakk yoluna Gönül, sevgiyle sesleniyor akıla"Bende hayırlar var, bende sevgi var, bende şükür var Rahmet bende, sabır bende, aşk bende Yolum dikenli, yolum taşlı Yolum zor, ama bu yolda iman var, inanç var Sonunda okyanusa ulaşmak, Yaradana kavuşmak var''

Seç yolunu insanoğlu, akıl denen anahtarı, hayra doğru döndür İradeni hayırda kullan ki Yüce Yaradan senden razı olsun Yalan olan dünyaya aldanma, hepsi emanet Sen bile senin değilsin, daha ne düşünürsün

Kır nefsinin zinciriniAç gönül kapısınıGir çiçek bahçesineGüllerden bir demet yapÖylesine güzel çiçekler yetiştir ki her birisi diğerinden güzel olsun Ne bakmaya doy, ne de koklamayaEline aldığında çiçek demetini;Yüce Yaradanın huzurunda:''Rabbim senin rızanı kazanmak için yetiştirdim Çileli yollardan sabrederek, şükrederek yetiştirip getirdim İstediğim senin sevgin Ya Rabbim, istediğim senin rızanı kazanmak"

Yüce Yaradan kapısından döndürür mü kulunu?Döndürmez elbetKazanmıştır gönül, çünkü akıl Hakk yolunda, sevgi yolundaBaşarı onundur artık, sevgi sarmış her bir yanını, yok olmuş engin denizde;Mutlu mu MutluUmutlu mu Umutlu

G€rç€k ßana bîr adım daha yaklş gafl€t ßnd€n ßîr adm daha g€rî at ama uzak dr ßnd€n d€ssas

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com