Portakallı Madlen Bisküvi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Madlen Bisküvi Tarifi3 Çay bardağı Sökeâ un 250 G Margarin ya da tereyağı 1 Su bardağı+ 1 kahve fincanı (240 g) toz şeker 4 Adet yumurta 4 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Çay kaşığı vanilya 1 Fırını 220°Cye ayarlayarak ısıtın 2 Tereyağını eritip, soğuması için beklemeye bırakın Toz şeker, yumurta, portakal rendesi ve vanilyayı bir kaba koyup 5 dakika çırpın 3 Söke un ve kabartma tozunu da ilave edip 3 dakika daha karıştırın Son olarak tereyağını da ekleyip 4 dakika daha karıştırın 4 Elde ettiğiniz hamuru, krema torbası yardımı ile 0,5 cm çapındaki madlen bisküvi kalıbına sıkın 5 Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Fırından aldıktan sonra soğuması için bir müddet bekletip servis yapın
|
|
|
|