Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, hoşafı, tarifi

Erik Hoşafı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Hoşafı Tarifi



Erik Hoşafı Tarifi

Hangi erikten hoşaf yapacaksanız o eriği alınız Bir tencereye koyup üstüne yeteri kadar su ve şeker katarak kaynamaya bırakınız Eriklerin kabukları çatlayıncaya dek kaynatmakta devam ediniz Eğer isterseniz piştikten sonra kabuklarını çıkarıp hoşaf kâsesine alınız ve suyunu süzüp üstüne ekleyiniz

Not: Eğer hoşafı çekirdeksiz erikten yapmak istiyorsanız daha önceden çekirdekleri çıkarıp, kabuğunu da soyarak pişiriniz Ekşi hoşaftan hoşlanmayanlar erik pişeceğine yakın tencereyi ateşten indirip suyunu süzmeli ve biraz daha şeker ekleyerek tekrar ateşe koyarak kaynatmalıdırlar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.