Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
almanya, fileto, mutfagi, roladen, sarmasi

Roladen (Fileto Et Sarmasi) Almanya Mutfagi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roladen (Fileto Et Sarmasi) Almanya Mutfagi



Roladen (fİleto Et Sarmasi)

--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler:

Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr
Hardal 4 silme çay kaşığı
Soğan (Küçük, çok ince kiyilmis) 1 adet
Domuz pastırmasi 4 ince dilim (Tercihe göre dana pastirma da olabilir)
Salatalık ((turşuluk)) 2 adet
İç yağı 25 gr
Taze kereviz yaprağı 2 sap
Havuç (Doğranmış) 1 adet
Pırasa (Doğranmış) 1 adet
Tuz ,Karabiber (Taze çekilmiş)
Et suyu 3 bardak
Tereyağı , Un 3 kaşık

Yapilisi:

Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz)
Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin
Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun
Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın
İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın
Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın

Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın
Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.