Kalamar Yahni Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar Yahni TarifiKalamar Yahni TARİFİ 8 kişilik 1 kg dilimlemiş kalamar Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy kuru soğan 5-6 adet taze soğan 3 adet domates 1,5 su bardağı balık suyu ya da tavuk suyu Tuz Karabiber 1 dilim bayat ekmek içi Limonsuyu Soğanları İncecik kıyın Tencerede kızdırdığınız yarım su bardağı zeytinyağına ekleyin Soğanlar pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş ve önceden yarı yarıya haşlanmış kalamarları ilave edin 1-2 dakika karıştırarak, pişirin Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun kesilmiş domatesleri ekleyin Tuz ve karabiberini ayarlayın 10 dakika kısık ateşte pişirin Rendelenmiş ekmek içini de ekleyin Karıştırarak, pişirmeye devam edin Bir buçuk su bardağı balık ya da tavuk ilave edin Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte kalamarlar yumuşayana dek pişirin Ateşin üzerinden indirdikten sonra
|
|
|
|