Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, tarifi, yahni

Kalamar Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Yahni Tarifi



Kalamar Yahni TARİFİ

8 kişilik
1 kg dilimlemiş kalamar
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 adet taze soğan
3 adet domates
1,5 su bardağı balık suyu ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1 dilim bayat ekmek içi
Limonsuyu

Soğanları İncecik kıyın Tencerede kızdırdığınız yarım su bardağı zeytinyağına ekleyin Soğanlar pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş ve önceden yarı yarıya haşlanmış kalamarları ilave edin 1-2 dakika karıştırarak, pişirin Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun kesilmiş domatesleri ekleyin Tuz ve karabiberini ayarlayın 10 dakika kısık ateşte pişirin Rendelenmiş ekmek içini de ekleyin Karıştırarak, pişirmeye devam edin Bir buçuk su bardağı balık ya da tavuk ilave edin Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte kalamarlar yumuşayana dek pişirin Ateşin üzerinden indirdikten sonra

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.